Prve dame protiv side

Borba protiv side prvi je zajednički projekat prvih dama Francuske i SAD, Karle Bruni-Sarkozi i Mišel Obame.

Izvor: Tanjug

Subota, 04.04.2009.

01:07

Default images

Projekat je dogovoren juče pri njihovom prvom susretu u Strazburu, gde je počeo samit NATO-a, na kome učestvuju njihovi supruzi. Gospođe Bruni-Sarkozi i Obama će se sledećih sedmica telefonski dogovarati o "zajedničkim inicijativama koje će biti sprovedene do kraja godine", saopštila je Jelisejska palata, a prenele svetske agencije.

Supruga francuskog predsednika Nikole Sarkozija - Karla Bruni-Sarkozi aktivno učestvuje u borbi protiv side od februara 2008. godine, kada je postala prva dama Francuske.

Njeno veliko angažovanje u toj borbi objašnjava se činjenicom da je njen brat umro od posledica te bolesti.

Pored toga, ona je u decembru postala ambasadorka Svetske fondacije za borbu protiv side, tuberkuloze i malarije, zalažući se za zaštitu majki i dece od side.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

11 h

Podeli: