Zemljotres u Sarajevu

Jutros je građane šireg područja Sarajeva probudio jak zemljotres, koji je izazvao veliku paniku i strah, ali nije bilo povređenih, javlja Dnevni avaz.

Izvor: FoNet

Utorak, 31.03.2009.

09:59

Default images

Iz Republičkog meteorološkog zavoda RS rečeno je da je zemljotres lociran u 3.46 sati po lokalnom vremenu sa magnitudom 4,1 stepen Rihterove skale i procenjenim intenzitetom u epicentralnoj zoni od 6 stepeni Merkalijeve skale, sa epicentrom u regionu Sarajeva, 8 kilometara od Pala.

Zemljotres jačine šest stepeni Merkalijeve skale u epicentru, naneo je štetu na trafo-stanicama u Kantonu Sarajevo. Neka veća naselja u Sarajevu ostala su bez struje, saopštila je Elektroprivreda Bosne i Hercegovine.

Iz Hitne pomoći u Sarajevu saopšteno je da su se građani javljali zbog uspaničenosti, ali da nije bilo povređenih. Zasad nema podataka o ukupnoj materijalnoj šteti, osim što je u starom delu grada opao malter s nekoliko zgrada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: