Federacija muzičara - šokirana

Generalni sekretar FIM Benua Mašuel u pismu Mirku Cvetkoviću kaže da je "izuzetno zabrinut zbog materijalne situacije u Beogradskoj filharmoniji".

Izvor: FoNet

Utorak, 31.03.2009.

13:51

Default images

Muzičari koji su zaposleni u Beogradskoj filharmoniji i koji joj poklanjaju sav svoj talenat su, u velikoj meri, tvorci njene međunarodne reputacije, kaže se u pismu Međunarodne federacije muzičara.

Oni nisu samo osnovni umetnički resurs, već i osnova na kojoj se, sezonu za sezonom, zasniva rad i gradi ugled ovog orkestra.

"Međunarodna federacija muzičara, koja zastupa stotine hiljada muzičara iz celog sveta, šokirana je činjenicom da profesionalni muzičari zaposleni u ovoj značajnoj instituciji nisu plaćeni u skladu sa svojim sposobnostima i talentom, što ni približno ne odgovara evropskim i
međunarodnim standardima.

Verujemo, i želimo da verujemo, da će biti učinjeno sve da muzičari koji donose slavu ovom orkestru u kratkom roku dobiju adekvatno priznanje i poštovanje koje im pripada.

Međunarodna zajednica umetnika i ljubitelja muzike ne bi razumela nedostatak sluha za ove zahteve", kaže se u pismu FIM premijeru Cvetkoviću.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: