Gubi kuću zbog očevog duga

Zbog duga pokojnog oca poreznici pokušavaju da uzmu kuću jednom samohranom učeniku u Nišu, piše “Politika”,

Izvor: Politika

Subota, 28.03.2009.

01:13

Default images

Učenik trećeg razreda Prehrambeno-hemijske škole u Nišu, Nikola Kostić živeo je sam u kući na niškoj Trošarini, nakon što mu je 2006. preminula majka, a zatim i otac već naredne godine. Jedini prihod koji ima je socijalnu pomoć u iznosu od 2.500 dinara. Međutim, zbog duga njegovog pokojnog oca, koji je sa kamatom dostigao cifru od tri miliona dinara, poreznici pokušavaju da oduzmu ovom dečaku kuću.

Nikola objašnjava da je dug nastao od neplaćenog poreza za nekadašnju buregdžijsku radnju koju je vodio njegov otac i koja odavno više ne postoji.

Nikola sam vodi računa o svojoj kući, sam pegla i sam kuva, a uz to, kako kažu u njegovoj školi, dobar je đak. Ponešto zaradi radeći kod prijatelja njegovih pokojnih roditelja Gorana Jovčića, koji ima pekarsku radnju.

Gradski većnik Niša Dušica Davidović pozvala je sve ljude dobre volje, uspešne privrednike i javne ličnosti da pomognu Nikoli Kostiću u otplati duga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: