Severna Irska: Petorica na slobodi

Policija Severne Irske oslobodila je 5 osoba koje su se nalazile u pritvoru 18 dana, radi ispitivanja o ubistvu dvojice britanskih vojnika i jednog policajca.

Izvor: B92

Četvrtak, 26.03.2009.

00:59

Default images

Vrhovni sudija Visokog suda Brajan Ker poništio je odluku nižeg suda, koji je odobrio policiji više vremena za ispitivanje šest osoba u slučaju pogibije dvojice britanskih vojnika 7. marta i ubistva jednog policajca dva dana kasnije.

Petorica od šest osumnjičenih pušteni su iz policijske stanice u Antrimu odmah nakon sudske odluke. Šesta osoba je zadržana u pritvoru jer je, prema rečima negovog advokata, uhapšena na osnovu antiterorističkog zakona.

Policija je u međuvremenu saopštila da je uhapšen još jedan 21-godišnjak zbog zadržavanja informacija o ubistvu policajca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

21 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: