Milijarda dolara zemljama u razvoju

UN su pozvale 20 najvećih svetskih ekonomija da na predstojećem samitu u Londonu podrže plan za podsticaj privreda zemalja u razvoju od milijardu dolara.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 26.03.2009.

00:49

Default images

Jedan zvaničnik UN, koji je upoznat s tim planom, izjavio je da je plan zasnovan na prognozi obima finansija koje će biti potrebne zemljama u razvoju u 2009. i 2010. godini za suzbijanja finansijske krize.

Prema njegovim rečima, generalni sekretar UN Ban Ki Mun je u pismu liderima Grupe 20 najrazvijenijih zemalja i privreda u naglom usponu izneo taj stimulativni plan, o kojem će biti raspravljano na samitu grupacije u Londonu, zakazanom za 2. april.

Još, međutim, nije jasno da li će lideri G20 pristati da podrže taj plan čiji je cilj, kako su ukazali zvaničnici UN, da obezbedi likvidnost i spreči masovne socijalne nemire u zemljama u razvoju, kao posledicu produbljavanja kreditne krize.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: