Blagi oporavak trgovine u SAD

Prodaja trajne potrošačke robe u SAD povećana je u februaru, prvi put za sedam meseci. Istovremeno raste i prodaja novih kuća, navodi Ministarstvo trgovine SAD.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 26.03.2009.

00:38

Default images

Podaci Ministarstva trgovine SAD pokazuju da su porudžbine trajne potrošačke robe u februaru povećane 3,4 odsto, na 165,6 milijardi dolara, što je najveći rast od decembra 2007, posle potonuća od 7,3 procenta tokom prethodnog meseca.

Ministarstvo je u posebnom izveštaju objavilo da je prodaja novoizgrađenih kuća tokom februara porasla 4,7 odsto u odnosu na prethodni mesec, na 337.000 , što je najveće povećanje od aprila prošle godine.

Ekonomisti, koji su prognozirali još jedno smanjenje prodaje u februaru, ipak su ohrabreni ovim podacima, koji nagoveštavaju da slabljenje američke privrede, posle potonuća u četvrtom kvartalu, možda postaje umerenije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: