Netanjahu za mir sa Palestincima

Mandatar za sastav nove izraelske vlade Benjamin Netanjahu izjavio je da će njegov kabinet biti "partner za mir" s Palestincima.

Izvor: Beta

Sreda, 25.03.2009.

13:20

Default images

U govoru u Jerusalimu dan posle postizanja sporazuma o uključivanju Laburističke partije levog centra u buduću vladajuću koaliciju, Netanjahu je rekao da njegovi planovi da ojača palestinsku privredu neće biti zamena za mirovne pregovore.

"Mir nije poslednji cilj. To je zajednički i trajni cilj za sve Izraelce i sve izraelske vlade, uključujući i moju", rekao je Netanjahu.

Budući izraelski premijer je do sada izbegavao da zvanično podrži mirovno rešenje koje predviđa stvaranje palestinske države, a što je suština američkih mirovnih napora na Bliskom Istoku, kako je to juče ponovo potvrdio predsednik SAD Barak Obama.

Netanjahu, lider desničarske partije Likud, to je, međutim, indirektno uradio sklapanjem koalicionog sporazuma s vođom laburista Ehudom Barakom. Prema tom sporazumu, Likud se složio da poštuje sve izraelske međunarodne sporazume, što je formula koja uključuje i
sporazume koji predviđaju formiranje palestinske države.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: