Vukčević i Bramerc o saradnji

Tužilac za ratne zločine Srbije Vladimir Vukčević razgovarao je sa glavnim tužiocem Haškog tribunala Seržom Bramercom o saradnji Srbije sa tim sudom.

Izvor: B92

Utorak, 24.03.2009.

20:45

Default images

U okviru svetskog samita državnih tužilaca, javnih tužilaca i glavnih tužilaca koji se održava danas i sutra u Bukureštu, Vukčević je sa Bramercom razgovarao o daljoj saradnji Srbije sa Tribunalom za ratne zločine u Hagu.

Vukčević je agenciji Beta rekao da ne može da govori o nekim konkretnim elementima jer se radi o tajnim informacijama, ali je naveo da je razgovor sa Bramercom bio otvoren i konstruktivan i da će se nastaviti u petak, kada Bramerc dolazi u Beograd.

Srpski tužilac je ocenio da je glavni tužilac Tribunala u Hagu dobro upoznat sa pozicijom Srbije u vezi sa izručivanjem ratnih zločinaca Ratka Mladića i Gorana Hadžića i da veruje i ima uvid u namere srpskih vlasti, tajnih službi i drugih institucija da oni budu uhapšeni.

Tužilac za ratne zločine Srbije sutra će se obratiti učesnicima svetskog samita tužilaca i takođe će imati susret sa glavnim tužiocem Rumunije Laurom Kodrucom Kovesi.

U Bukureštu se održava treći svetski samit državnih tužilaca kojem prisustvuje više od 300 delegata iz 114 zemalja i 16 međunarodnih organizacija.

Samit je organizovan pod pokroviteljstvom Kancelarije UN za prevenciju kriminala i trgovine narkoticima, sa temom: "Javni tužilac – stub savremenog pravosudnog sistema".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: