Bomba u školi u Doboju

Stručnjaci za minsko-eksplozivna sredstva uklonili su bombu koja je bila postavljena iza vodokotlića u toaletu Saobraćajne i elektrotehničke škole u Doboju.

Izvor: B92

Utorak, 24.03.2009.

14:36

Default images

Dobojski Centar javne bezbednosti saopštio je da je bombu pronašao učenik i da su intervencijom policije i profesora, bezbedno evakuisani učenici i zaposleni u Srednjoškolskom centru. Inspektori za protivdiverzantsku zaštitu izvršili su deaktiviranje bombe, nakon čega je izvršen protivdiverzantski pregled objekta.

"Na licu mesta je utvrđeno da se radi o ručnoj bombi M-75 bez osigurača, koja je postavljena između plastične cevi i creva za vodu vodokotlića u jednoj od kabina školskog WC", kaže se u saopštenju i dodaje da je nakon uklanjanja i izvršenim pregledom utvrđeno da je bomba bila bez upaljača.

U toku su potrebne radnje na identifikovanju i pronalsku lica koje je postavilo ručnu bombu.

U dobojskom Srednjoškolskom centru nalazi se šes škola, koje pohađa oko tri hiljade učenika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: