Incko: BiH dobrodošla u EU

BiH je dobrodošla u Evropsku uniju, ako ispuni sve uslove i za to postoji dobra volja u Briselu, izjavio je novi visoki predstavnik Valentin Incko.

Izvor: FoNet

Utorak, 24.03.2009.

09:59

Default images

Incko se u Briselu sastao sa liderima Evropske komisije, zaduženim za proširenje, odnosno bezbednosnu i inostranu politiku, u poslednjem krugu konsultacija pred odlazak u Sarajevo.

Za kraj ove nedelje predviđeno je zvanično preuzimanje dužnosti visokog predstavnika od Miroslava Lajčaka.

Posle susreta kabinet visokog predstavnika EU Havijera Solane saopštio da je evropski zvaničnik obećao visokom predstavniku svoju punu podršku, naglašavajući kako je ova godina od izuzetne važnosti za BiH i da je reč o svojevrsnom prozoru prema mogućem progresu.

Incko je najavio da će prvi radni dan početi sastankom Saveta za implementaciju mira, kojem će još predsedavati Miroslav Lajčak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: