Jovanović zadovoljan zbog hapšenja

Predsednik LDP-a Čedomir Jovanović izjavio je da nije sumnjao u spremnost policije da uhapsi odgovorne za napad na njega i njegovu porodicu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.03.2009.

13:19

Default images

Lider Liberalno-demokraske partije je na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije zatražio odgovor na pitanje "da li smo kao građani zaštićeni od države ili smo kao građani prepušteni sami sebi u jednom zverinjaku".

"Nisam sumnjao u spremnost policije da uradi svoj posao na jedan pošten način. Obavestili su nas tokom prethodne noći da su uhapsili odgovorne za napad, da će postupiti po nalogu tužilaštva, podneti krivične prijave i da su neki od uhapšenih od ranije poznati policiji zbog sukoba sa zakonom", rekao je Jovanović.

Beogradska policija uhapsila je Nemanju Milanovića i Nikolu Kneževića zbog napada na Čedomira Jovanovića, izjavio je za B92 ministar policije Ivica Dačić. Prema njegovim rečima, treći uhapšeni, maloletni B.M., biće predat tužiocu za maloletnike. Kako saznaje B92, Čedomir Jovanović je bio u policiji da da izjavu povodom napada na njega i dobio je informacije da napadači pripadaju organizovanom kriminalu. Jedan od njih je, prema saznanjima B92, učestvovao u pljački banke pre šest meseci.

Podsetimo, predsednik LDP-a Čedomir Jovanović i članovi njegove porodice napadnuti su u nedelju po podne, kada je ih je troje napadača presrelo i nasrnulo na njih.

Jovanović je bio u vozilu sa suprugom i troje dece. On je uspeo da izbegne napad i da se udalji, ali su napadači ostali na mestu napada i nastavili da prete roditeljima njegove supruge, poručujući da će Jovanovića ubiti i da "neće ostati živi".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: