Kriza pogodila srpske novine

Do kraja godine moglo bi da se dogodi da se ugasi veliki broj novina u Srbiji i da više hiljada ljudi ostane bez posla, pišu "Večernje novosti".

Izvor: Veèernje novosti

Ponedeljak, 23.03.2009.

01:32

Default images

Prihod od plaćenih oglasa od početka godine smanjen je u srpskim pisanim medijima za oko 30 odsto, a trend pada prodatog tiraža dnevne i periodične štampe se nastavlja. U avgustu prošle godine sve novine imale su tiraž od oko 900.000, a sada je on 600.000.

Sve je manje živog novca u lancu prodaje, kasni naplata potraživanja od distributera i oglašivača, a mnogim firmama sa kojima mediji sarađuju već su blokirani računi.

Uz sve to, država poslednjih godina nije mnogo učinila da podigne kulturu čitanja dnevne štampe i animira mlađe generacije, navodi list.

Podaci Stratedžik marketinga pokazuju da je od 2000, iako je standard rastao, broj čitalaca novina stagnirao. S druge strane, državne institucije još nemaju strategiju za pomoć medijima, pišu "Novosti".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: