Pjongjang potvrdio hapšenja

Severna Koreja potvrdila je danas da je 17. marta privela dve američke novinarke na granici sa Kinom, što je ranije saopštio Vašington.

Izvor: Beta

Subota, 21.03.2009.

10:15

Default images

"Američke novinarke su uhapšenja 17. marta u trenutku kada su pokušale da ilegalno pređu iz Kine na severnokorejsku teritoriju. Nadležni organi trenutno vode istragu" o tom slučaju, saopštila je severnokorejska agencija KCNA.

One su prebačene u pritvor nakon što su pokušale da pređu jedan rečni tok koji razdavaja Severnu Koreju i Kinu, izjavio je juče jedan diplomatski izvor u Seulu.

Reč je o dvema ženama koje rade za tv-stanicu Kurent, čije je sedište u Kaliforniji. One su "uhvaćene 17. marta u trenutku dok su snimale severnokorejsku obalu reke Tumen", rekao je taj neimenovani diplomata.

SAD su Pjongjangu poručile su zabrinute za sudbinu svojih državljanki.

Novinari koje žele da posete Severnu Koreju moraju da zatraže posebnu vizu, koja se dobija u izuzetnim slučajevima, a tokom svog boravka su pod stalnim nadzorom vlasti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: