Hteli da uvezu tonu kokaina u SAD

Sud u Njujorku podigao je optužnicu protiv dvoje Kolumbijaca za zbog pokušaja krijumčarenja tone kokaina u SAD u ime kolumbijskog pobunjeničkog pokreta FARK.

Izvor: Tanjug

Subota, 21.03.2009.

01:30

Default images

Žoze Montes Ovales i Marija Kastelanos Poveda uhapšeni su juče u Kolumbiji i optuženi da su radili za FARK od 2006-2009. godine, preneo je Rojters. U aprilu 2006. godine Ovales i Poveda su se u Panami sastali sa dvojicom američkih tajnih agenata zaduženih za narkotike, koji su se predstavili kao članovi meksičkog narko-kartela, navedeno je u optužnici.

Optuženi su tom prilikom agentima rekli da su visoki predstavnici FARK-a i sa njima su se dogovorili da u SAD uvezu tonu kokaina, stoji u optužnici.

Prema zvaničnim izveštajima američke i kolumbijske strane, FARK svoje operacije finansira krijumčarenjem droge i ucenama i danas predstavlja najvećeg svetskog snabdevača kokainom, prenela je britanska agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: