Novi dokazi za krivicu Mandića

Na krivicu Damira Mandića za ubistvo suvlasnika lista "Dan" Duška Jovanovića ukazuje i dopunski nalaz tragova sa puške, iz koje su ispaljeni hici.

Izvor: Beta

Petak, 20.03.2009.

10:41

Default images

Savezna kriminalistička uprava u Visbadenu saopštila je da dopunski nalaz tragova koji su uzeti sa puške, iz koje su, prema optužnici, ispaljeni smrtonosni hici, ukazuju na Mandića, kao i nalazi tragova sa limenke "red-bula" koja je pronađena u blizini automobila koji je korišćen u ubistvu Jovanovića.

Dopunski nalaz je tražio sudija Lazar Aković koji, u ponovnom postupku, sudi Damiru Mandiću, okrivljenom za saučešništvo u ubistvu Jovanovića.
Aković je, kako su danas preneli podgorički listovi, dopunski nalaz iz Visbadena uručio tužiocu, Mandićevim braniocima i opunomoćnicima oštećenih.

Mandić je krajem decembra 2007. godine oslobođen optužbe za ubistvo Jovanovića, ali je tužilac tražio poništenje te poresude i ponovno suđenje.

Apelacioni sud Crne Gore je ukinuo prvostepenu presudu, pa je protiv Mandića pre godinu dana pokrenut ponovni sudski postupak. Suđenje je u toku i nastavak se očekuje početkom aprila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: