Ljajić: Podrška narodnim kuhinjama

Ministar za rad i socijalnu politiku Rasim Ljajić kaže da je njegovo ministarstvo u prva tri meseca 2009. obezbedilo 50 miliona dinara za rad narodnih kuhinja.

Izvor: B92

Četvrtak, 19.03.2009.

17:44

Default images

"U narednom periodu biće neophodno obezbediti dodatna sredstva za rad tih kuhinja, ali i za otvaranje novih narodnih kuhinja u još nekim opštinama u Srbiji", rekao je Ljajić agenciji Beta prilikom posete narodnoj kuhinji u Malom Zvorniku.

Ta kuhinja počela je da radi 1994. godine, kada je dnevno pripremano po 400 obroka.

U međuvremenu je, nakon prestanka donacija međunarodnih humanitarnih organizacija pre šest godina, broj korisnika spao na sadašnjih 119, koji su svi sa gradskog područja.

Ljajić je obećao da će njegovo ministarstvo od aprila obezbediti lanč pakete za dodatnih 200 korisnika sa seoskog područja, koji ne mogu da dođu po svoj obrok.

Ministar je tokom posete Malom Zvorniku u okviru akcije "Solidarnost" koju organizuje Ministarstvo, najavio i podršku lokalnom Centru za socijalni rad za projekat "Pomoć u kući" staračkim domacinstvima na tom području.

Akcija je počela 13. februara posetom Pirotskom okrugu, a Ljajić je do sada obišao 42 grada i opštine u Srbiji.

Cilj je, kako je rekao, da se dođe do kvalitetnih i adekvatno primenljivih mera za ublažavanje posledica ekonomske krize.

"Osnovni smisao akcije, kojom će biti obuhvaćen svaki okrug, jeste da sprecimo da bude gladnih u Srbiji, jer nam, bez ikakve sumnje, predstoji jako teska godina", kazao je Ljajić.

Tokom posete Mačvanskom okrugu, pored Malog Zvornika, Ljajić je danas obišao i Vladimirce, Šabac i Krupanj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: