Pajtić: Restriktivan budžet

Budžet Vojvodine biće restriktivan, ali i usmeren na otvaranje novih radnih mesta i očuvanje postojećih, kažu u pokrajinskoj administraciji.

Izvor: B92

Četvrtak, 19.03.2009.

16:25

Default images

Osim toga, kako je rekao predsednik Izvršnog veća Vojvodine Bojan Pajtić, neće se odustajati od ranije započetih projekata, a planiraju se i nova ulaganja. Budžet Vojvodine usvaja se po starom statutu, a do sada se čekalo izglasavanje novog statuta i pratećeg zakona o prenosu nadležnosti.

Vojvođanski budžet projektovan je na oko 60 milijardi dinara. Oko četvrtine tog novca biće uloženo u kapitalna ulaganja i završetak velikih projekata, poput Urgentnog centra u Novom Sadu i dogradnje kameničkih instituta. Za očuvanje radnih mesta i otvaranje novih izdvaja se oko pet milijardi dinara.

U pokrajinskoj administraciji kažu da su skresali i troškove pokrajinske administracije, koji iznose oko šest i po odsto budžeta, odnosno oko tri milijarde i 250 miliona dinara.

Iako je to više nego što se zajedno izdvaja za kulturu i socijalna pitanja, Pajtić kaže da je pokraijnska vlada bila restriktivna koliko god je to bilo moguće.

Komentarišući predlog ministra ekonomije Mlađana Dinkića da Vojvodina preuzme finansiranje Koridora 10, i da delimično finansira zdravstvo, školstvo i socijalna pitanja, Pajtić kaže da je već dogovoreno da Pokrajina finansira izgradnju petlji na Koridoru 10, a delimično i Žeželjev most i Univerzijadu.

Upitan da li će biti još nekih dotiranja Republike, Pajtić odgovara da su i ova davanja više nego dovoljna.

Poslanici Skupštine Vojvodine trebalo bi da o predlogu budžeta za 2009. godinu odlučuju na sednici koja je zakazana za 31. mart.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: