Izrael: Kacav optužen za silovanje

Bivši izraelski predsednik Moše Kacav optužen je za silovanje tri svoje bivše saradnice, što on negira.

Izvor: B92

Četvrtak, 19.03.2009.

14:38

Default images

Optužnica, koja je podneta u Okružnom sudu u Tel Avivu, tereti Kacava da je dva puta silovao i drugom prilikom zlostavljao saradnicu u vreme kada je bio ministar turizma od 1996. do 1999. godine. On je, kako se navodi, posle imenovanja za predsednika Izraela 2000. godine, seksualno zlostavljao i dve saradnice.

Kacav (63) je optužen i za opsturkciju pravde i da je podmićivao svedoke, pošto je skandal dospeo u javnost 2006. godine.

On je podneo ostavku 2007. godine, a godinu dana kasnije odbacio je nagodbu prema kojoj bi izbegao optužbe za silovanje i zatvorsku kaznu, ako bi priznao lakše seksualne delikte.

Kacav je negirao da je silovao i seksualno zlostavljao svoje saradnice i rekao da je žrtva "lova na veštice" koji su protiv njega organizovali politički rivali i mediji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: