Dečaci žrtve nasilja u porodici

U čačansku bolnicu proteklih nekoliko dana primljena su dvojica dečaka koji su žrtve nasilja u porodici.

Izvor: B92, Beta

Četvrtak, 19.03.2009.

13:37

Default images

Učenik četvrtog razreda osnovne škole A. P. primljen je u čačansku bolnicu sa teškim povredama pošto ga je pretukla majka S. P., potvrđeno je agenciji Beta. Desetogodišnjeg dečaka je u bolnicu dovela učiteljica, koja je na času fizičkog vaspitanja primetila da dečak ima brojne modrice i podlive. U istu bolnicu je pre dva dana primljen i šestogodišnji dečak zbog nasilja u porodici.

Prema rečima hirurga te bolnice Nebojše Rovinca, dečak je primljen pre dva dana sa brojnim povredama po telu i u bolnici će provesti još najmanje nedelju dana.

Zbog sumnje da je tukao maloletnika, policija je u toku dana uhapsila 34-godišnjeg V. M. iz Čačka, nevenčanog supruga dečakove majke.

“Dečak je primljen pre dva dana zbog povreda zadobijenih po telu, i to u teškom stanju. To su povrede mekih tkiva, kože, podkože i prelom rebra sa leve strane. Dete je slabo uhranjeno, sa dosta lošom krvnom slikom. Trenutno je na odeljenju, u fazi ostalih medicinskih pretraga, za sada je stabilno, pa ćemo videti”, rekao je doktor Rovinac.

Šestogodišnjeg mališana u bolnicu je dovela njegova prababa, koja je pre toga najverovatnije ceo slučaj prijavila policiji.

Pedagog Centra za socijalni rad u Čačku Jovan Erić rekao je da se dečak u trenutku kada je povređen nalazio u porodici s majkom i njenim nevenčanim suprugom.

“Dečak je imao vidne povrede po telu, bilo je teško uspostaviti kontakt sa njim. Naknadno sam saznao da je mogući počinilac toga očuh dečaka, ali ne znamo i nije naše da utvrđujemo da li je to očuh ili majka”, kazao je Erić.

Uhapšeni V.M. osumnjičen je za krivično delo nasilja u porodici i on je priveden istražnom sudiji Opštinskog suda u Čačku, gde mu je određen pritvor od 30 dana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: