Nemci odavali državne tajne

Zbog sumnji da su odavali državne tajne, uhapšeni su Anton-Robert K, koji je radio u nemačkom diplomatskom birou na Kosovu, i njegov prevodilac Murat A.

Izvor: B92

Četvrtak, 19.03.2009.

13:29

Default images

Dvojica uhapšenih se terete da su prenosili poverljive vladine informacije pripadnicima organizovanih kriminalnih grupa i stranih obaveštajnih službi na Kosovu i u Makedoniji, navelo je nemačko federalno tužilaštvo.

Nemac Anton-Robert K. se tereti da je 2007. i 2008. godine kao službenik nemačke diplomatske misije u Prištini odavao poverljive informacije Muratu A.

Anton-Robert K. je, kako javljaju mediji, pri tom znao da makedonski prevodilac ima kontakte sa ljudima iz organizovanog kriminala na Kosovu i u Makedoniji.

Makedonac Murat A. je zatim te informacije dalje prenosio ljudima iz oblasti organizovanog kriminala ili drugim obaveštajnim službama, prenose nemački mediji. Nemačka kriminalistička služba nastavlja istragu ovog slučaja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: