Novac trudnicama krajem meseca

Dragan Đilas izjavio da će porodilje i trudnice u Beogradu dobiti novčanu pomoć grada krajem meseca.

Izvor: B92, Beta

Sreda, 18.03.2009.

17:22

Default images

Nakon obilaska Savske ulice, gradonačelnik Beograda je naveo da postoji mnogo poslodavaca koji ne šalju izveštaje o trudnicama i pozvao ih da ažuriraju podatke kako bi novac bio uplaćen što pre.

"Očekujem da će prve pare beogradske trudnice dobiti krajem ovog meseca i da ćemo nastaviti sa ovom dinamikom. Ono što sam sada saznao, što zaista nisam znao, je da postoji puno poslodavaca koji ne šalju izveštaje o trudnicama i njihovim bolovanjima, tako da postoje žene u Srbiji koje nisu dobile taj novac ni za oktobar i novembar", rekao je Đilas.

"Mi ćemo se truditi da maksimalno to sve uradimo. Apelujem na sve one u Beogradu gde su zaposlene trudne žene, da malo ažuriraju svoje podatke i dostave ih Fondu, kako bismo mi novac što pre uplatili", kaže Đilas.

Skupština Beograda usvojila je prošlog meseca odluku o pomoći trudnicama i porodiljama u Beogradu. Zaposlenim trudnicama i porodiljama Grad će nadoknaditi 35 odsto do punog iznosa plate.

Istom odlukom predviđena je jednokratna pomoć u iznosu od po 40.000 dinara nezaposlenim trudnicama i porodiljama.

Gradonačelnik Beograda ocenio je da je dobro što je "završena farsa" oko uvođenja Privremenih mera u Opštini Zemun i što će biti raspisani izbori u opštinama Zemun i Voždovac.

Đilas je rekao da mu "ne pada na pamet da svoju poziciju koristi na bilo koji način u izborima na opštinskom nivou".

"Izbora nema potrebe da se plaši niko ko je siguran da je dobro radio. Ko pobedi, taj će da upravlja opštinama, a gradonačelnik će da sarađuje sa svakim koga građani izaberu", kazao je Đilas.

Skupština grada Beograda raspustila je 5. marta uprave u gradskim opštinama Zemun i Voždovac. Predsedstavnici Srpske radikalne stranke odbijali su da predaju vlast u Zemunu navodeći da prvo čekaju odluku Ustavnog suda Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: