Nova hapšenja u Severnoj Irskoj

Policija Severne Irske uhapsila je još dve osobe koje se povezuju sa ubistvom policajca prošle sedmice u oblasti Krejgevon, saopštili su zvaničnici.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 16.03.2009.

22:59

Default images

Policija navodi da su dva muškarca, starosti 31 i 27 godina, uhapšena rano jutros, nakon što su ranije uhapšena četvorica i jedna žena zbog umešanosti u ubistvo, prenela je agencija Rojters. Britanska agencija navodi da je policija pronašla i dva pištolja u blizini gde je ubijen policajac i ona su upućena na forenzičko ispitivanje.

Grupa "IRA Kontinuitet", koja se zalaže za okončanje britanske vlasti i ujedinjenju Irsku, preuzela je odgovornost za policajca Stefana Karola (48), koji je ubijen 11. marta.

Policajac je u oblasti Krejgevon, na 40 kilometara jugozapadno od Belfasta, što je prvo ubistvo aktivnog policajca u Severnoj Irskoj u poslednjih deset godina.

Drugi ogranak IRA - Prava IRA, ranije je preuzeo odgovornost za ubistvo dva britanska vojnika ispred vojne kasarne Masarin, severno od Belfasta.

Dva britanska vojnika su ubijena, a četvoro je ranjeno kada su naoružani napadači otvorili vatru na grupu vojnika dok su preuzimali picu za večeru početkom marta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: