Crkve i dalje nezadovoljne

Tradicionalne crkve kritikuju izmenjen tekst antidiskriminacionog zakona, navodeći da je Vlada Srbije samo delimično poboljšala predlog.

Izvor: B92

Subota, 14.03.2009.

20:50

Default images

I posle izmena predloga zakona o zabrani diskriminacije, tradicionalne crkve i verske zajednice ponovo nisu zadovoljne. U zajedničkom saopštenju crkava, koje je potpisao episkop bački Iriniej, navodi se stav da je Vlada Srbije samo delimično poboljšala predlog tog zakona.

Kritikujući novi tekst, koji prema tumačenju crkava ozbiljno odstupa od međunarodnih standarda i vodio bi teškim konfliktima u društvu, predlaže se nova izmena.

Novi predlog za izmenu novog predloga zakona o zabrani diskriminacije na svojim sajtovima objavile su Srpska pravoslavna crkva, Katolička nadbiskupija beogradska i Islamska zajednica Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: