Hapšenje zbog priprema za napad

Holandska policija uhapsila je sedam osoba zbog sumnje da su pripremale terorističke napade na prodavnice u Amsterdamu.

Izvor: B92, Tanjug

Petak, 13.03.2009.

11:37

Default images

Osumnjičeno je šest muškaraca i jedna žena, holandski državljani marokanskog porekla. Policija je rekla da je do njihovog hapšenja dovela dojava iz Belgije o mogućim napadima eksplozivom na prodavnice. Zato su vlasti zatvorile glavnu ulicu za kupovinu u Amsterdamu.

Holandska policija uhapsila je danas i jednog osamnaestogodišnjeg mladića zbog pretnje da će izvesti oružani napad na neku od škola u gradu Breda, na jugu zemlje.

Sve škole i vrtići u tom gradu su danas zatvoreni, nakon što je pretnja osvanula na jednom američkom internet sajtu, preneo je Rojters. Osumnjičeni je, posle hapšenja u svom porodičnom domu u gradu Zundert, na jugu Holandije, izjavio je da je u pitanju bila šala i da nije ozbiljno nameravao da pretnju sprovede u delo.

Portparol policije je, međutim, izjavio da su javni tužilac i grad Breda veoma ozbiljno shvatili pretnju.

Nemačka policija je danas, takođe, zatvorila jednu školu u gradu Isfedu, na jugozapadu zemlje, nakon što je preko interneta stiglo upozorenje da se tu planira oružani napad.

U gradu Vinendenu, u nemačkoj pokrajini Baden-Virtemberg, 11. marta se desila tragedija kada je Tim Kretčmer (17) ubio petnaest ljudi, od kojih mnoge u svojoj bivšoj školi, a potom je posle ranjavanja sam sebi presudio, podsetila je britanska agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: