Otpušteni bivši pripadnici JSO

Bivši pripadnici JSO optuženi za lažno svedočenje na suđenju za ubistvo Ivana Stambolića i pokušaj ubistva Vuka Draškovića, više ne rade u MUP-u, piše “Danas”.

Izvor: Danas

Petak, 13.03.2009.

01:30

Default images

Bivši pripadnik rasformirane Jedinice za specijalne operacije Nenad Ćebić više nije zaposlen u MUP-u Srbije, dok je postupak donošenja rešenja o prestanku radnog odnosa Dejana Ivkovića, takođe bivšeg pripadnika JSO, u toku, navodi se u pisanom odgovoru MUP-a Srbije listu “Danas”.

Po Zakonu o dostupnosti informacija, ovaj list je od MUP-a zatražio podatke o tome kakav je radnopravni status Ivkovića i Ćebića u tom ministarstvu.

Ivković je zaposlen kao instuktor u Protivterorističkoj jedinici MUP-a Srbije, dok je Ćebić, prema poslednjim dostupnim informacijama, bio zaposlen u Žandarmeriji.

Ivković je svojevremeno radio i kao šef obezbeđenja porodice Milorada Ulemeka, a Ćebić je radio u tom obezbeđenju.

Ivković i Ćebić su javnosti postali poznati kada su kao svedoci odbrane pokušali da daju alibi optuženima na suđenju za ubistvo Ivana Stambolića i pokušaj ubistva Vuka Draškovića.

Zbog tog svedočenja, oni su krajem prošle godine, zajedno sa Vukašinom Vukašinovićem, optuženi i za lažno svedočenje u korist svog nekadašnjeg komandanta, a suđenje trojici pripadnika JSO počelo je marta ove godine u Petom opštinskom sudu.

Ivković i Ćebić i nakon svedočenja na suđenju 2005. nastavili sa radom u MUP-u Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: