Bez knjižice nema pregleda

Pacijenti bez overene zdravstvene knjižice, izuzev hitnih slučajeva, ubuduće neće biti pregledani tokom redovnog radnog vremena u domovima zdravlja.

Izvor: B92

Petak, 13.03.2009.

10:40

Default images

Oni neće biti pregledani ni ukoliko plate pregled, izjavila je direktorka Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje Svetlana Vukajlović. "Svi građani imaju pravo na knjižicu, a lekari su dužni da u vreme svog redovnog radnog vremena pregledaju osiguranike Zavoda. Građani će za novac moći da se leče tokom dopunskog rada u večernjim klinikama", kazala je Vukajlovićeva.

Kako je naglasila, to nije novo pravilo, "osiguranici su oduvek prioritet, ali je ranije bilo zloupotreba".

Svetlana Vukajlović je navela da Zavod finansira domove zdravlja i ustanove sekundarnog i tercijalnog nivoa za pružanje zdravstvenih usluga osiguranicima zavoda.

"U radno vreme nema naplate jer zdravstvene ustanove dobijaju novac da ih pružaju tokom redovnog radnog vremena", kazala je ona.

Ona je ponovila da se propis ne odnosi na hitne slučajeve, koji bez obzira na to da li imaju zdravstvenu knjižicu, moraju biti primljeni u zdravstvenu ustanovu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: