Ministri još nisu ispitani

Članovi Vlade Srbije još nisu saslušavani povodom odavanja informacije o milion dolara za Miladina Kovačevića, piše “Danas”.

Izvor: Danas

Četvrtak, 12.03.2009.

01:48

Default images

Prema navodima ovog lista, nijedan ministar još nije primio poziv za saslušanje povodom odavanja državne tajne sa sednice na kojoj je odlučeno da će država dati milion dolara za rešavanje slučaja incidentnog studenta Miladina Kovačevića, iako je Republičko javno tužilaštvo još pre dve nedelje najavilo da će se i oni biti ispitani u okviru istrage.

Ministarka pravde Snežana Malović kaže da je cela istraga, odnosno predmet odavanja informacije o milion dolara, pod oznakom službene tajne i da zbog toga niko ne može da iznosi nikakve podatke u vezi s tim slučajem.

U strankama vladajuće koalicije su potvrdili da niko od ministara iz redova tih partija nije dobio poziv za saslišanje.

Boža Prelević, advokat i bivši koministar policije, smatra da ukoliko MUP uskoro ne izađe s rezultatima istrage, doći će u neprijatnu situaciju jer će ostaviti utisak da oni po sopstvenom nahođenju odlučuju za koju je tajnu bitno ko je odaje a za koju nije.

Podsetimo, Vlada Srbije je sredinom februara donela odluku, pod oznakom ”državne tajne“, da se porodici američkog studenta Brajana Štajnhauera isplati 900.000 dolara na ime odštete, a da se sa 100.000 dolara nadoknade sredstva za kauciju Miladinu Kovačeviću.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: