Dogovor o otkupnoj ceni mleka

Predstavnici Ministarstva poljoprivrede i najvećih mlekara u Srbiji dogovorili su da u naredna dva meseca mlekare ne snižavaju otkupnu cenu mleka proizvođačima.

Izvor: B92

Sreda, 11.03.2009.

18:20

Default images

Na sastanku je dogovoreno i da se mlekare obavezuju da neće otkazivati otkup mleka proizvođačima u roku od 90 dana, kao i da će Ministarstvo poljoprivrede zahtevati ograničenje maloprodajne trgovačke marže za osnovne mlečne proizvode na maksimum pet odsto.

Ministarstvo poljoprivrede organizovaće sastanak mlekara sa konditorima u cilju snabdevanja tržišta mleka u prahu i razmotriće mogućnosti reprogramiranja dugoročnih kredita koje proizvođači mleka imaju kod poslovnih banaka.

U saopštenju se navodi da će Ministarstvo intenzivirati saradnju sa mlekarama u cilju povećanja izvoza, smanjenja domaćih zaliha mleka, a samim tim i povećanja domaće proizvodnje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: