Podignuta optužnica protiv Jasnića

Tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv bivšeg generalnog direktora preduzeća "Univerzijada 2009" Siniše Jasnića zbog zloupotrebe službenog položaja.

Izvor: B92

Utorak, 10.03.2009.

11:36

Default images

Prvo opštinsko tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu u vezi sa nabavkom sportske opreme za reprezentativce Srbije na Univerzijadi u Bangkoku 2007. godine. Portparol Prvog opštinskog suda Zoran Šešić kazao je da je optužnica juče dostavljena sudu i da Jasnić ima pravo da uloži prigovor na nju u roku od osam dana od prijema.

Posle stupanja optužnice na pravnu snagu, Jasniću će biti zakazno suđenje, naveo je Šešić i dodao da bi to moglo da bude u roku od mesec do mesec i po dana.

Jasnić je optužen za zloupotrebu službenog položaja, jer je bez raspisivanja tendera s hrvatskom firmom "Varteks" iz Varaždina sklopio ugovor vredan više miliona evra o nabavci odeće za reprezentativce Srbije, trenere i volontere na Univerzijadi u Bangkoku.

On je ostavku na mesto direktora "Univerzijade 2009", kao i na sve funkcije u vezi s najvećim studentskim sportskim takmičenjem, podneo krajem oktobra prošle godine, što je potpredsednik Vlade Srbije i rukovodilac "Projekta Univerzijada 2009" Božidar Đelić odmah prihvatio.

Osim mesta direktora "Univerzijade", Jasnić je zauzimao i pozicije predsednika, prvog čoveka Izvršnog odbora i člana Skupštine Univerzitetskog sportskog saveza Srbije.

Za njegovo ime vezivale su se i druge afere, poput sklapanja ugovora za merenje vremena sa "Svis tajmingom" i kupovinom vozila od "Poršea", ali i to da je sam sa sobom potpisao ugovor po kome bi mu, da je dobio otkaz, sledovalo pola miliona evra.

Pošto je on sam podneo ostavku, navedeni novčani iznos neće mu biti isplaćen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: