Nova akcija hapšenja MUP-a

MUP Srbije uhapsio je grupu od 35 ljudi, među kojima 18 policajaca, osumnjičenih za šverc robe preko administrativne granice sa Kosovom, saopštio je MUP.

Izvor: B92

Ponedeljak, 09.03.2009.

11:15

Default images

Hapšenje je završeno oko 14 časova. Direktor policije Milorad Veljović kaže za B92 da je to bio nastavak započetih akcija. Više od dvadeset privedenih biće zadržano u policijskom pritvoru. Kako je saopšteno iz MUP-a Srbije, uhapšeni se terete da su izvršili više krivičnih dela krijumčarenja, davanja i primanja mita.

Oni se terete da su švercovali naftu, alkohol i druge akcizne proizvode.

Osumnjičeni su prelazili administrativnu granicu u Kopnenoj zoni bezbednosti prema opštini Raška, kako bi izbegli carinu, a za robu koju su prenosili, pravili su lažnu dokumentaciju, kako bi joj umanjili vrednost.

Prilikom prelaska administrativne linije, koristili su radio-stanice.

Direktor policije Milorad Veljović rekao je za B92 da je ta akcija nastavak borbe protiv organizovanog kriminala.

"Ovom prilikom, nažalost, uhapšen je i određen broj pripadnika MUP-a. Za njih ne možemo reći da su prijatelji ove službe i prema njima će se postupati kao i prema ostalim građanima", kaže Veljović.

"Međutim, cilj ove akcije nije hapšenje policajaca, cilj ove akcije je širi - borba protiv korupcije, koja mora biti neprestana i svakim danom sve jača i jača", navodi on.

Akcija hapšenja sprovedena je u Kraljevu, Novom Pazaru i Raškoj, u saradnji sa Specijalnim tužilaštvom.

Kod uhapšenih je pronađena i veća količina pušaka, pištolja i nekoliko ručnih bombi.

Krijumčari su policajcima koji su uhapšeni unapred davali poklone i novac, kako ne bi bili kontrolisani.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: