Vekarić: Hamad nije ponudio dokaze

Bivši oficir Al-Kaide Ali Hamad nije dostavio nove dokaze o zločinima nad Srbima u Bosni na osnovu kojih je tražio azil u Srbiji, izjavio je Bruno Vekarić.

Izvor: Beta

Subota, 07.03.2009.

13:30

Default images

"Nemamo nove dokaze, osim knjige i imena počinilaca zločina koji nam nisu dostupni", rekao je portparol Tužilaštva za ratne zločine Srbije Bruno Vekarić. On je naveo da Hamad nije dostavio kasetu o kojoj je govorio i da Srbija bez novih dokaza nama koristi od njegovog azila, a samo bi mogla da ima samo bezbednosne probleme.

Ali Hamad je od 30. decembra u imigracionom pritvoru u Sarajevu, pod nadzorom službe za poslove sa strancima, nakon što je odslužio zatvorsku kaznu od 12 godina u Zenici.

U međuvremenu, on se obratio Srbiji u vezi sa saznanjima o zločinima koji su mudžahedini počinili nad Srbima u Bosni, zbog čega ga je saslušao konzul Srbije u BiH.

Kako je beogradskom dnevniku Politika rekao Hamadov advokat Dušan Tomić, njegov branjenik je u međuvremenu odustao od ponude da svedoči u bilo kom postupku o terorističkim akcijama mudžahedina i da očekuje izručenje u Bahrein.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: