Kardinal "mačo muškarac godine"

Francusko feminističko udruženje "Le šjen d gard" (Kuje čuvari) dodelilo je nagradu "mačo muškarac godine" pariskom nadbiskupu, kardinalu Andreu Ventrou.

Izvor: B92

Subota, 07.03.2009.

00:55

Default images

Kardinal je nagradu zaslužio izjavom da je ženama osim suknje potrebno i "nešto u glavi". "Kuje čuvari", jedna od najglasnijih francuskih feminističkih organizacija, dodelila je ovu nagradu povodom 8. marta, Međunarodnog dana žena.

Drugu nagradu osvojio je komičar Fabris Ebu za komentar na francuskoj televiziji da "feminizam nije samo za autoritativne i seksualno frustrirane žene, već i za lezbejke".

Kardinal Andre Ventroa je svoju izjavu dao u novembru prošle godine u okviru intervjua francuskom radiju, u kom je govorio o teškoćama zapošljavanja žena u rimokatoličkoj crkvi.

"Najteže je naći žene koje su dovoljno obrazovane. Nije dovoljno da nose suknju, one takođe moraju da imaju nešto u glavi", kazao je on.

Kardinal se kasnije izvinio, objašnjavajući da je time želeo da kaže da crkva ne zapošljava ljude na osnovu polne pripadnosti, već na osnovu njihovih sposobnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: