"Ju Es stil" gasi i drugu peć?

Primarna proizvodnja u železari "Ju Es stil Srbija" u Smederevu staje u aprilu, saznaju Novosti. Posle prve, na "tihi hod" ide i druga visoka peć.

Izvor: B92

Petak, 06.03.2009.

01:51

Default images

Visoka peć dva ugasiće se prvih dana aprila. Odluka o tome, kako saznaju Novosti, doneta je pre nekoliko dana. Iako je već najavljivano da će nakon prve, koja je zagašena pre pet meseci, od sredine januara na "tihom hodu" biti i druga visoka peć, bilo je nagoveštaja da se to ipak neće dogoditi. Sirovo gvožđe iz obeju peći, najverovatnije, neće poteći do isteka ove godine.

Iz železare zasad nema zvaničnih potvrda o obustavljanju primarne proizvodnje.

"Nećemo spekulisati o poslovnim odlukama koje možemo doneti. Mi smo konsolidovali proizvodnju kako bismo izašli u susret potrebama kupaca", rekao je Nemanja Brković, direktor komunikacija "Ju Es stil Srbija" u Smederevu.

Otpuštanja, bar prema dosadašnjim najavama, neće biti. Ne zna se ni hoće li biti kolektivnih odmora. Ali, izvesno je da će 6.000 radnika i celokupan menadžment od naredne sedmice, umesto pet, nedeljno imati četiri radna dana.

"U cilju prilagođavanja situaciji na tržištu, 'Ju es stil Srbija' doneo je odluku prema kojoj će zaposleni imati jedan dan plaćenog odsustva nedeljno, uz naknadu od 60 odsto od pune zarade. Ova mera je teška, ali neophodna", navodi Nemanja Brković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: