Pomoć procesu povratka Srba

Bojan Pajtić i predsednik SNV Milorad Pupovac potpisali su u Ugovor o dotaciji za osnivanje poslovne banke koja će pomagati proces povratka Srba u Hrvatsku.

Izvor: B92

Četvrtak, 05.03.2009.

22:49

Default images

Dotacija je vredna 12 miliona dinara i namenjena je za osnivanje poslovne banke u funkciji revitalizacije povratničkih sredina u Hrvatskoj, rečeno je na potpisivanju u Novom Sadu. Predsednik Izvršnog veća Vojvodine Bojan Pajtić je rekao da je najveći problem srpske zajednice u Hrvatskoj nemogućnost zapošljavanja i dodao da će banka pomoći u rešavanju ovog problema.

On je najavio da će Razvojna banka Vojvodine, koja će biti formirana "u narednih nekoliko sedmica", učestvovati partnerski u srpskoj banci.

Milorad Pupovac je rekao da je "pitanje razvoja" ključni problem srpske zajednice u Hrvatskoj. On je dodao je da bi ova banka treblo da bude i most za privrednu saradnju između Hrvatske i Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: