Hrvatska: Vratilo se 120.000 Srba

Potpredsednica Vlade Hrvatske Jadranka Kosor izjavila je da se u Hrvatsku vratilo više od 350 hiljada izbeglih i raseljenih, od kojih više od 120 hiljada Srba.

Izvor: B92

Utorak, 03.03.2009.

17:54

Default images

Jadranka Kosor je u Banjaluci posle učešća u radu okruglog stola o temi "Povratak izbeglih i raseljenih - obnova kao preduslov povratka", rekla novinarima da je zvanični Zagreb za povratak izdvojio oko pet milijardi evra, a samo za izgradnju 145 hiljada kuća 2,13 milijardi evra.

Govoreći o nedavno usvojenom Zakonu o poljoprivrednom zemljištu, kojim su nezadovoljni Srbi izbegli iz Hrvatske, ona je ocenila da nije reč o oduzimanju zemlje poljoprivrednicima srpske nacionalnosti, već nameri Vlade Hrvatske da podstakne obradu plodnog zemljišta koje je godinama napušteno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: