"Saobraćajnoj mafiji" 51 godina

U Specijalnom sudu u Beogradu kriminalna grupa poznata kao "saobraćajna mafija" osuđena je na ukupno 51 godinu i 10 meseci zatvora.

Izvor: B92

Utorak, 03.03.2009.

08:01

Default images

Sud je osuđenima naložio da prevarenim osiguranjima - DDOR Novi Sad, Delta, Viner štediše, Dunav i Garantni fond - vrate više od 16 miliona dinara i oko deset hiljada evra, a osuđenim saobraćajnim policajcima presudom je oduzet mito od 11.500 evra.

Sud je utvrdio da je grupa u kojoj su, pored saobraćajnih policajaca, advokati i veštaci, sačinjavala falsifikovane zapisnike o saobraćajnoj nesreći, a zatim prevarom naplaćivala štetu od društava.

Sudsko veće kojem je predsedavala Biljana Sinanović osudilo je optužene za ukupno 51 krivično delo zločinačkog udruživanja, produženu prevaru, faslifikovanje isprava, primanje i davanje mita.

Na po osam i po godina zatvora osuđeni su organizatori grupe Slobodan Knežić i Zoran Stanojević, a na tri i po godine osuđeni su Darko Mrkić i Lazar Popjovanov.

Na tri godine osuđeni su Mile Lekić i Arsen Žuža, a na dve godine Petar Tomašević.

Dragan Joksimović osuđen je na godinu i osam meseci zatvora, a na po godinu i po Pera Mančić, Saša Srećković, Zoran Đorđević, Dušan Đurković i Slobodan Đošović.

Sud je Svetlanu Glišić osudio na godinu i četiri meseca zatvora, a na godinu Branka Škarića, Milorada Babića, Živomira Smiljkovića, Manojla Trninića, Branka Kostadinovića, Dobrosava Laćarka, Dušana Bokana i Gorana Mandića.

Na deset meseci osuđen je Dubravko Jovanović, a na šest meseci osuđen je Aleksandar Atanasković.

Zamenik specijalnog tužioca Velimir Golubović odustao je od gonjenja Slavena Čeprnje, Željka Komazeca i Nade Popović. Optužbe su oslobođeni Milanko Berić i Mirosav Starčević.

Suđenje je počelo 2007. godine po optužnici podignutoj 7. decembra 2006. za dela počinjena tokom 2005. i 2006. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: