Napad na sportiste Šri Lanke

U napadu na autobus kriket tima Šri Lanke na istoku Pakistana, poginulo je osmoro ljudi - šestoro policajaca i dvoje civila.

Izvor: Beta

Utorak, 03.03.2009.

08:30

Default images

Napad je izvršilo desetak maskiranih i naoružanih ljudi. Ministar sporta Šri Lanke izjavio je da su petorica igrača i pomoćnik trenera nacionalnog tima povređeni u napadu na autobus koji je, pod policijskom pratnjom, prevozio igrače ka stadionu Gadafi u Lahoreu, gde je trebalo da se održi meče između ekipe Šri Lanke i Pakistana.

Dvojica povređenih igrača su hospitalizovana, i njihovo stanje je stabilno, dodao je ministar.

Predsednik Šri Lanke Mahinda Radžapaksa, koji se trenutno nalazi u poseti Nepalu, osudio je napad nazvavži ga kukavičkim, i pozvao igrače da se odmah vrate u zemlju. Naložio je svom šefu diplomatije da odmah otputuje u Pakistan i pomogne igračima da se bezbedno evakuišu.

Guverner provincije Pendžab, Salman Taser, izjavio je da su atentat na igrače iz Šri Lanke izveli obučeni teroristi.

"Nije reč o običnim teroristima. U pitanju su dobro trenirani ljudi, koji su koristli teško oružje", rekao je on novinarima.

Pakistanska televizija prikazala je nekoliko snimaka na kojima se vide maskirani napadači kako trče ulicama i otvaraju vatru. Policija je za sada saopštila da su u blizini mesta napada pronađena dva vozila krcata oružjem.

Obama osudio napad

Američki predsednik Barak Obama izjavio je da su u SAD veoma zabrinuti zbog današnjeg napada na sportiste Šri Lanke u Pakistanu.

"Informacije (o napadu) i dalje pristižu... ali već je jasno da smo jako zabrinuti", rekao je Obama novinarima u Vašingtonu posle susreta sa britanskim premijerom Gordonom Braunom.

Obama je rekao da su SAD i Velika Britanija "jako zainteresovane da se osigura da Avganistan i Pakistan ne postanu 'meka' za aktivnost terorista", prenela je agencija Rojters.

Stejt department je ocenio da je napad na sportiste "duboko nečastan napad na nevine civile" kao i na dobre odnose između Pakistana i Šri Lanke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: