Ostavka zbog sumnje na korupciju

Zbog sumnje na korupciju generalni sekretar kabineta predsednika Slovenije ponudio je ostavku.

Izvor: B92

Utorak, 03.03.2009.

19:23

Default images

Generalni sekretar kabineta predsednika Slovenije Stojan Tramte je u utorak ponudio ostavku, prihvativši objektivnu odgovornost za slučaj najma aviona za put predsednika Slovenije u BiH. Naime, predsednik Slovenije Danilo Tirk je prošlog oktobra boravio u zvaničnoj poseti BiH, kuda je otputovao iznajmljenim avionom. Sporni let do BiH i nazad je koštao 89.100 evra.

O tome su slovenački mediji pisali odmah po završetku posete. Nakon toga je, na predsednikov poziv, reviziju tog posla obavila najpre državna revizorska komisija, koja u poslu nije našla ništa sporno.

Sa tim se nije složila slovenačka komisija za sprečavanje korupcije, koja je utvrdila da tom prilikom nisu poštovana osnovna načela naručivanja i obaveznog ponašanja zvaničnih osoba i njihovog upravljanja javnim sredstvima, što odgovara definiciji korupcije po postojećem slovenačkom zakonu.

S obzirom da je utvrđeno da sam predsednik države "nema i ne može imati ikakav uticaj na postupke javnog naručivanja", već da sve nadležnosti ima njegov kabinet, kao i da o izboru prevoznika predsednik nije bio obavešten, danas je generalni sekretar predsednikovog kabineta prihvatio objektivnu odgovornost i ponudio svoju ostavku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: