Uhapšen Stajkovac

Zbog utaje poreza od 12 miliona dinara uhapšen je lekar Boris Stajkovac, nekadašnji predsednik Upravnog odbora Dečje klinike u Tiršovoj.

Izvor: B92, Tanjug

Utorak, 03.03.2009.

15:49

Default images

On je to učinio, navodi se u saopštenju MUP-a, uz pomoć Miše Stojanovića, odgovornog lica "Protekte" i još sedam vlasnika agencija iz Beograda, koji su fiktivno fakturisali nepostojeće usluge. On je uhapšen u zajedničkoj akciji MUP-a Srbije i Poreske uprave, potvrđeno je u MUP-u Srbije.

Stajkovac je direktor nevladine organizacije "Centar za brigu o deci". Bio je istaknuti funkcioner Pokreta "Snaga Srbije" Bogoljuba Karića.

Stajkovac se ranije bavio i humanitarnim radom, a sada je vlasnik firme "Medija maks magazins", koja je, između ostalog, izdavač više revijalnih časopisa.

Kako se očekuje, Stajkovcu će biti određena mera policijskog zadržavanja u trajanju od 48 sati i on će u tom roku, uz krivičnu prijavu, biti izveden pred istražnog sudiju.

"Medija maks": Neosnovane tvrdnje

Firma "Medija maks" saopštila je da su tvrdnje o utaji poreza neosnovane, da je direktor Boris Stajkovac priveden jer iz zdravstvenih razloga nije mogao da se odazove pozivu policije i istaknuto je da Stajkovac ne izbegava razgovor u policiji.

U saopštenju je navedeno da je Stajkovac prethodnog dana razgovarao sa nadležnim inspektorima, odnosno da se regularno odazvao pozivu i da im je sve vreme omogućavao uvid u poslovanje firme.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: