165 godina VMA

Načelnik Vojnomedicinske akademije Miodrag Jevtić najavljuje nastavak uvođenja novih i standardizaciju mnogih dijagnostičkih i terapeutskih procedura.

Izvor: B92, Tanjug

Ponedeljak, 02.03.2009.

15:31

Default images

On je, gostujući u Vestima B92, rekao da zahvaljujući dobroj organizaciji, VMA uspešno funkcioniše i sa povećanim brojem osiguranika, a da je sada popunjeno 95 odsto njihovih kapaciteta. Povodom obeležavanja 165 godina rada te ustanove, dodeljene su nagrade i priznanja radnicima VMA i drugim pojedincima i ustanovama zaslužnim za razvoj vojnog zdravstva.

Načelnik Jevtić kazao je da je VMA baza vrhunskih lidera u vojnom lekarstvu i da nekoliko stotina hiljada pacijenata godišnje bude zbrinuto u toj ustanovi.

Prema njegovim rečima, u proteklih godinu dana uvedene su nove dijagnostičke metode, tehnološka obnova ide po planu, dok VMA ima odličnu saradnju sa drugim kliničkim centrima Srbije.

Očekuje se jačanje saradnje sa Republičkim zavodom za zdravstveno osiguranje, kao i da VMA bude uključena u akademski prostor države, istakao je Jevtić.

On je dodao da se mora odlučno ići u borbu protiv korupcije jer sve ono što je dobro ne sme da se ukalja postupcima pojedinaca.

VMA je treća po veličini vojnozdravstvena ustanova u svetu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: