Hapšenje za krijumčarenje kokaina

Bivši menadžer francuskog fudbalskog kluba Nica i agent fudbalera Zoran Matijević uhapšen je u Španiji pod optužbom za krijumčarenje oko 600 kilograma kokaina.

Izvor: B92

Petak, 27.02.2009.

19:12

Default images

U to je, prema navodima policije, umešan i Predrag Stanković, bivši igrač Crvene zvezde, a sada jednog kluba iz druge španske lige. U akciji Ciklon uhapšeno je ukupno 11 osoba. 600 kilograma kokaina španska policija zaplenila je na više lokacija u Madridu.

Kokain je švercovan iz Argentine u delovima za vetrenjače, a njegova konačna destinacija za sada nije poznata.

Hapšenja osumnjičenih izvršena su u glavnom gradu Španije, Alikanteu i Valensiji, a pored Stankovića i Matijevića u šverc je umešan i igrač Rajo Valjekana Karlos de la Vega.

Španska policija tvrdi da su organizatori, inače fudbalski menadžeri, često putovali u Latinsku Ameriku radi potpisivanja ugovora sa tamošnjim igračima, ali su tu priliku koristili i da uspostave kontakte za prevoz droge u Evropu.

"Imali smo ozbiljnih poteškoća da uđemo u trag i utvrdimo povezanosti svih tih osoba u lancu tih kriminalnih radnji" , kažu u španskoj policiji.

Stanković je nastupao za crveno-bele sredinom 90-ih, a kasnije je igrao i za španske klubove Erkules i Meridu. Vrednost 600 kilograma kokaina na španskom tržištu iznosi preko 70 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: