Rusi se interesuju za Novi Sad

Sudeći prema interesovanju Rusa za nekretnine u Novom Sadu, na obroncima Fruške gore uskoro bi mogle početi da niču kuće za ljude iz "Gaspromnjefta".

Izvor: B92

Četvrtak, 26.02.2009.

00:37

Default images

Oni, nakon nedavne kupovine Naftne industrije Srbije, počinju da stižu u Novi Sad. Ipak, iako, kako se može čuti u pojedinim agencijama koje se bave nekretninama, interesovanje postoji, s Rusima još uvek nije sklopljen nijedan posao.

Rusi se preko svojih domaćina i drugih posrednika najviše interesuju za obronke Fruške gore uz desnu obalu Dunava.

U agenciji za promet nekretnina “Solis” kažu da su među glavnim zahtevima koje Rusi postavljaju kada se raspituju o placevima - veličina placa i blizina grada.

Prema rečima direktora prodaje “Solisa” Dragana Rabatića, Ruse najviše zanimaju okolina Sremske Kamenice, Sremskih Karlovaca i drugih mesta koja nisu previše udaljena od Novog Sada.

“To je pozicija koja gravitira ka gradu, koja je na 10 do 15 minuta od grada. Dobro je povezana sa saobraćajnicama, infrastruktura je poprilično dobra, i ono što je bitno za njih, to je da postoji mogućnost kupovine velikih placeva, gde bi oni dobili svoju privatnost i napravili te objekte za sebe i za svoje porodice”, objašnjava on.

On kaže i da potencijalne ruske klijente ne zanimaju stanovi, dok list "Politika" prenosi da je takvog interesovanja bilo u pojedinim drugim agencijama, u kojima, međutim, nije bilo raspitivanja o placevima van grada.

List prenosi da su neki vlasnici ekskluzivnijih stanova u Novom Sadu nudili agencijama stanove isključivo za Ruse, ali takvih interesenata do sada nije bilo.

U agenciji "Solis" kažu da interesovanje i kontakti postoje, ali dodaju i da do sada nije napravljen nikakav konkretan posao sa Rusima koji zajedno sa “Gaspromnjeftom“ dolaze u Novi Sad.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: