Svetski mediji o presudi Tribunala

Svetski mediji izvestili su danas o presudi nekadašnjim političkim, vojnim i policijskim zvaničnicima Srbije za zločine na Kosovu 1999. godine.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 26.02.2009.

18:03

Default images

Britanska agencija Rojters izvestila je da je bivši predsednik Srbije oslobođen krivice, ne navodeći presude za ostale optužene,dok britanski Bi-Bi-Si javlja da je to prva presuda Haškog suda za zločine srpskih snaga na Kosovu i Metohiji, uz podsećanje da su svi optuženi tokom suđenja negirali krivicu.

Bi-Bi-Si navodi da je Milutinović bio samo figura na mestu predsednika Srbije, dok je stvarnu vlast imao Slobodan Milošević i ističe da je suđenje "srpskoj šestorki" do sada najveće suđenje u Haškom tribunalu.

Američka televizija “Si-En-En” javila je da je bivši predsednik Srbije proglašen nevinim i oslobođen krivice, dok su nekadašnji vojni i policijski zvaničnici osuđeni.

Ruske novinske agencije su u prvim vestima iz Haga kratko javile da je Milutinović oslobođen krivice, ne navodeći presude za ostalu petoricu optuženih.

Agencija RIA Novosti je u vesti pod oznakom “hitno" izvestila o oslobađajućoj presudi Milutinoviću, podsetivši da je bivši predsednik Srbije bio optužen za zločine protiv čovečnosti i kršenje zakona i običaja rata, a da je ovo prva presuda Tribunala koja se odnosi na Kosovo.

I ruska državna agencija Itar-tas i agencija Interfaks javile su u prvoj vesti iz Haga javila da je bivši predsednik Srbije oslobođen krivice.

O presudi su izvestile i italijanska i bugarska agencija ANSA i BTA, kao i nemačka televizija ZDF.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: