Bez presude za ubistvo devojčice

Vrhovni sud Srbije ukinuo je presudu Okružnog suda Mališi Jeftoviću i Ani Filipović za ubistvo trogodišnje Katarine Janković i predmet vratio prvostepenom sudu.

Izvor: B92

Četvrtak, 26.02.2009.

13:03

Default images

Prema saopštenju VSS-a, predmet je vraćen na ponovno suđenje. Kako je navedeno u obrazloženju odluke, prvostepena presuda doneta je uz bitne povrede odredaba krivičnog postupka, jer su izreka i razlozi presude nerazumljivi, nejasni i u nekim delovima protivrečni.

Takođe, iz prvostepene presude ne može se zaključiti da li su optuženi postupali sa direktnim ili eventualnim umišljajem prilikom izvršenja krivičnog dela, stoji u saopštenju VSS-a.

Istom odlukom Vrhovni sud je produžio pritvor Mališi Jeftoviću i Ane Filipović.

Podsetimo, za svirepo ubistva trogodišnje Katarine Janković Okružni sud u Beogradu je 9. maja 2007. osudio njenog očuha Mališu Jeftovića na 40 godina, a majku Anu Filipović na 37 godina zatvora zbog pomaganja u ubistvu.

Katarina Janković preminula je 17. jula 2005. od posledica nanošenja teških telesnih povreda. Prema navodima optužnice, Jevtović je u Zvezdarskoj šumi silovao i tukao devojčicu i zadao joj povrede od kojih je preminula.

Prema istim navodima, majka je čuvala stražu.

Jevtović i Filipovićeva su sutradan devojčicu u modricama i besvesnom stanju dovezli u bolnicu i lekarima rekli da je pala sa kreveta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: