Ilić: Nećemo nikoga štititi

Svi koji su nešto zgrešili, neka odgovaraju po zakonu; ako ima grešaka, nikoga nećemo štititi, izjavio je predsednik Nove Srbije Velimir Ilić.

Izvor: B92

Četvrtak, 26.02.2009.

14:24

Default images

Svi koji su nešto zgrešili neka odgovaraju po zakonu, ako ima grešaka nikoga nećemo štititi, izjavio je lider Nove Srbije Velimir Ilić, komentarišući sve češće afere koje se vezuju za imena čelnika njegove stranke Branka Jocića i Milanka Šarančića.

Ilić je na obeležavanju slave svoje stranke Sveti Simeon Mirotočivi demantovao da je doživeo moždani udar i poručio da će posle oporavka nastaviti tamo gde je stao u političkom životu Srbije.

Tih, smiren glas i upadljivo manje gestikuliranja - tako nekoliko nedelja posle bolesti i zadobijenih hematoma na glavi izgleda Velimir Ilić.

Prvo pojavljivanje u javnosti, na stranačkoj slavi, Ilić je iskoristio da se zahvali građanima Srbije i medicinskom osoblju na brizi.

“Evo, nije bilo nikakvog moždanog udara, ni problema sa trajnim posledicama. Potreban mi je oporavak, nastavljam tamo gde sam stao”, rekao je Ilić.

Dok je Ilić bolovao, jedan od članova njegove stranke zaradio je optužnicu zbog zloupotrebe novca u Putevima Srbije, a drugi je u poslednji čas sprečen u malverzacijama sa hrvatskim direktorom železnica.

Pitanje o malverzacijama koje se istražuju ne uzrujava Velimira Ilića.

“Nisam gledao televiziju. Ali, nikoga nećemo štititi. Svi oni koji pogreše, namerno ili nenamerno, treba na pravdi Boga da odgovaraju. Nova Srbija nema nista protiv”, kazao je Ilić.

Smiren je i Milanko Šarančić, koji uz osmeh i čašu viskija na stranačkoj slavi ćaska sa kolegama, a nikakvu zabrinutost zbog sudske optužnice ne pokazuje ni Branko Jocić.

“Vidite valjda da su sve afere bile namontirane, politika stoji iza toga”, tvrdi Šarančić.

Funkcioner NS Branko Jocić, protiv kojeg je Treće opštinsko tužilaštvo u Beogradu podiglo optužnicu za prekoračenje budžeta JP "Putevi Srbije", prisustvovao je slavi, ali nije hteo da komentariše tu informaciju.

Veliku podršku Jocić i Šarančić imaju i u DSS-u, u kojoj veruju u njihovo poštenje i profesionalizam.

"Ovde je više u pitanju medijska kampanja protiv tih ljudi i protiv NS, a samim tim i protiv DSS, ali smo otvoreni da se o svemu što smo radili dok smo bili na vlasti istražuje", poručio je portparol DSS-a Andreja Mladenović.

Sa malim zakašnjenjem, na slavu je, u društvu Maje Gojković i Aleksandra Nikitovića, stigao i Vojislav Koštunica.

Posluženje za njega servirano je u kabinetu Velimira Ilića, iz kojeg do kraja slave nije izašao.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

22 h

Podeli: