Aselborn: U martu primena SSP-a

Šef luksemburške diplomatije Žan Aselborn izjavio je da će Evropska unija u martu početi primenu prelaznog sporazuma sa Srbijom o trgovini.

Izvor: FoNet

Sreda, 25.02.2009.

08:52

Default images

Aselborn je posle sednice ministarskog saveta EU kazao da će šefovi diplomatija "već sledećeg meseca biti u prilici da donesu odluku o ratifikaciji sporazuma o pridruživanju i početku primene prelaznog sporazuma o trgovini".

"Potrebno je da se uklopi još samo nekoliko kockica", rekao je Aselborn u intervjuu novosadskom "Dnevniku".

Na pitanje da li taj optimizam temelji na osnovu nagoveštaja da bi Holandija mogla promeniti stav ili da bi iz Beograda konačno mogla stići vest da je Ratko Mladić uhapšen, Aselborn nije želeo da bude precizan.

"Ne želim da ulazim u detalje da ne bih kompromitovao šanse, ali vam potvrđujem da je to apsolutno moguće da se dogodi. U martu imamo nekoliko sastanaka na kojima možemo doneti tu odluku", rekao je Aselborn.

"U martu ćemo ponovo raspravljati, ne samo o Srbiji, već i o Crnoj Gori i Albaniji, ako do tada aplicira za članstvo u EU", rekao je on.

Na pitanje da li to sugeriše da i Srbija treba da podnese zahtev za članstvo u EU do sledećeg Saveta ministara spoljnih poslova, Aselborn je odogovorio da "Srbija, da bi zahtev za članstvo imao smisla, mora da završi priču s Haškim tribunalom i da sačeka odluku Saveta ministara o ratifikaciji Sporazuma o pridruživanju".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: