Zagubljena u administraciji

MUP Srbije obavestio je ombudsmana da je pronađena jedna inicijativa sa 72.000 potpisa građana, koja je bila "izgubljena u administrativnim procedurama".

Izvor: B92

Utorak, 24.02.2009.

17:15

Default images

Ministarstvo unutrašnjih poslova obavestilo je zaštitnika građana da je, postupajući po njegovom zahtevu, pronašlo zagubljeni spisak građana koji su još 2007. godine podržali donošenje zakona o klasifikaciji informacija i izmene Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja. Inicijativa je bila izgubljena u administrativnim procedurama MUP-a i Skupštine.

Parlament je 10. decembra 2007. godine spisak sa potpisima uputio na proveru Informatičkoj službi MUP-a, a državni sekretar ministarstva je uzvratio zahtevom da stručna služba Narodne skupštine matične brojeve potpisnika prevede u elektronski oblik.

Pošto to, prema navodima ministarstva, nije učinjeno, po inicijativi se više nije postupalo, a novo rukovodstvo ministarstva nije bilo upoznato sa činjenicom da potpisi 72.000 građana čekaju na proveru, saopštila je kancelarija zaštitnika građana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: