EU bez odluke o Crnoj Gori

Šefovi diplomatija Evropske unije u Briselu su odlučili da se ponovo u martu osvrnu na zahtev Crne Gore za dobijanje statusa kandidata za članstvo u EU.

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.02.2009.

19:55

Default images

Pošto je o zapadnom Balkanu na ministarskom zasedanju vođena neformalna rasprava, u zaključcima zasedanja nije spomenuto pitanje kandudature Crne Gore, niti je na to pitanje na završnoj konferenciji za novinare odgovorio neposredno predsedavajući šef češke diplomatije Karel Švarcenberg.

Italijanski ministar inostranih poslova Franko Fratini je, međutim, novinarima izjavio da "Crna Gora zaslužuje da njen zahtev razmotri", a takav stav je manje-više imala i Francuska.

Francuski izvori na zasedanju su rekli da se prema kandidaturama za članstvo i uopšte pridruživanju zemalja zapadnog Balkana EU mora postupiti "onako kako svaka od njih pojedinačno zasluži sprovođenjem evropskih reformi" i sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju.

Francuski zvaničnici su preneli da su netačne tvrdnje kako se u Evropskoj uniji razmišlja o nekom "paketu" pridruživanja više zemalja regiona EU.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: