Četvrto proširenje istrage

Okružni sud u Beogradu proširio je istragu protiv Dragana Džajića zbog sumnje da je od transfera Ivana Dudića prisvojio višemilionski iznos nemačkih maraka.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 23.02.2009.

18:18

Default images

O sprovođenju istrage protiv fudbalskog menadžera Ranka Stojića, koji se zajedno sa Džajićem tereti da je od Dudićevog transfera protivpravno prisvojio pet miliona maraka, odlučiće krivično vanpretresno veće suda, pošto je istražni sudija izrazio neslaganje sa zahtevom tužilaštva da se protiv njega sprovede istraga, precizirala je portparolka tog suda Ivana Ramić.

Bivši direktor fudbalskog kluba "Crvena zvezda" Dragan Džajić i Ranko Stojić saslušani su pred istražnim sudijom 18. februara, povodom zahteva Okružnog tužilaštva da se protiv njih proširi, odnosno sprovede istraga zbog krivičnog dela zloupotreba službenog položaja.

Prema rečima Džajićevih advokata, on je tokom saslušanja negirao da ima bilo kakva saznanja o ugovoru između "Crvene zvezde" i "Benfike" na 6,5 miliona maraka.

On je potvrdio da je Upravni odbor odobrio ugovor prema kome je dva miliona dolara trebalo da pripadne 'Zvezdi' na ime obeštećenja, a isto toliko i Dudiću, ali da "ne zna ništa o spornih 2,5 miliona maraka".

Ovo je četvrto proširenje istrage protiv Džajića, koji je od februara prošle godine pod istragom zbog sumnje da je prisvojio novac od transfera pet bivših "Zvezdinih" fudbalera.

Okružno tužilaštvo saopstilo je ranije da je prilikom transfera Dudića iz "Crvene Zvezde" u "Benfiku" ugovoreno obestećenje od sedam miliona nemačkih maraka.

Protiv Džajića, kao i bivših funkcionera "Crvene zvezde" Vladimira Cvetkovića i Miloša Marinkovića, u Okružnom sudu u Beogradu sredinom novembra prošle godine završena je istraga, zbog zloupotreba službenog položaja i prisvajanja novca od transfera četiri fudbalera.

Predmet je čekao odluku tužilaštva o podizanju optužnice, međutim, sada sledi novi zahtevi za proširenje istrage.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: